Istället för att skriva...

image13

Betyder nog inte så mycket, men lite betyder det.

Små små små steg.

Osäker som ett barn som tar sina första steg. Lika malplacerad som Bambi på hal is.

Jag har börjat gå en buggkurs.

Det är så mycket jag borde göra.

Men istället lyssnar jag på Kraftverk och drömmer mig tillbaka till mellanstadiet. Jag köpte "Elektic Cafe" under sommarlovet mellan femman och sexan. Vi var på Öland den sommaren. Det var vi alla somrar som barn, utom ett år då vi var på Gotland. Just den här sommaren hade familjen hyrt rum av en bonde. Vi bodde på övervåningen vill jag minnas.
När vi kom fram dit så var jag och storasystern bara tvungna att bada. Det var ju semester då måste man bada, varje dag. Det var väl tio grader och regn i luften, och inte varmare i havet, men bada skulle vi.
Gissa om vi frös sen.
Kommer ihåg att jag och mellansystern lekte med bondens barn, två döttrar i  våran ålder. Jag blev kär i den äldsta av dem, men det var den yngsta som ville behålla kontakten efter att vi åkt. Men hon dög ju inte åt mig.

Det är lite udda att minnas sina barndomsförälskelser. Man minns inte helt hur de såg ut, men man minns dem som barn och samtidigt så minns man sina egna känslor.

Ja jag lyssnade på Kraftverk i mellanstadiet.

Nu ringde lillasystern och jagade på mig, så nu måste jag göra allt som jag måste göra.
Men jag vill inte. Jo, men inte nu - snart.
Hon var väl knappt pottränad den där sommaren på Öland.

"Varför göra idag vad du kan göra imorgon", det är mitt valspråk.

Låttips: Kraftverk - "Musique non stop"

Ammenvafan!

Titta här. Sjukt var ordet

Förresten är det någon som vet hur man klistrar in filmklipp direkt i bloggen?

Testosteron

Jag undrar var all sex har tagit vägen. Vart alla knull, bröstvårtor och kukar är.
Varför?
Jag tittar på andra säsongen av "Rome" och första säsongen var full av ovanstående detaljer. Tanken slår mig att kanske har producenterna tvingats censurera för att kunna finansiera. Jag undrar samtidigt som jag slängs in i en orgie. Tillsynes hundratals bröstvårtor som greppas av händer, kvinnor som slingrar, åmar sig kring varandra. Alla slavinnor. Runt gropen ligger de förnäma och röker opium och hampa.
Jag känner igen mig igen.
Dekadensen.
Inga kukar syns dock, så kanske har finansiärerna haft lite att säga till om.

Andra säsongen är inte lika blixtrande som den första men det är fortfarande ett briljant kammarspel av norenska mått. Inte heller sprutar det lika mycket testosteron om den. Kanske beror det på att hingsarna som första säsongen kretsade kring, och som alla blev mördade, nu har bytts ut mot unghästar.

Har bara sett ett par av Norens pjäser men jag förstår ändå storheten i hans arbete. Såg faktiskt hans pjäs "3:1" på plats. Sex timmar av misär, sex timmar av utanförskap och missbruk, sex timmar av tragedi och lite komik, sex timmar på en träbänk.
Men det mest minnesvärda från kvällen med "3:1" skedde innan pjäsen inne på MacDonalds på Östermalmstorg. Står i kön när jag vänder mig om och ser Carl Bildt sitta med sina barn vid ett av fönsterborden. När jag sen har fått vad jag beställde så ser jag hur han och barnen rester sig upp och går. Snabbt som attan pinnar jag dit och sätter mig på samma stol som Calle Bildt just suttit på.
Min bästa "jag mötte Lassie" historia.


Jag måste bara visa

image12

Tilde ska hon heta, min lilla nice.
Jag tycker hon ser kaxig ut.

Varför vill inte män runt trettio bli vuxna?

Hur många filmer om just detta finns det inte. Mannen med det perfekta livet, den perfekta flickvännen, jobbet - allt är så perfekt att han känner sig instängd.
Så instängd att han måste sabba allt.
Sen handlar resten av filmen om hur han försöker laga det han har haft sönder.

Såg en ny sådan film igår, eller rättare sagt, orkade inte se klart en sådan film igår. "The Last Kiss" med Zack Braff från "Scrubs" om ni vill veta vilken. Allt var utstakat efter den första kvarten, och efter 40-45 minuter var den redan uttjatad så jag stängde av. La mig och läste istället.

En ganska bra bok. Snart utläst dock.
"Godmorgon midnatt" av Reginald Hill. En typisk brittisk deckare som visserligen är lite sexistisk men ändå inte helt dammig.

Apropå brittiskt så tipsade Markus Larsson i aftonbladet om en ny brittisk soultjej (har glömt hennes namn), som tydligen ska förpassa Joss Stone och Amy Winehouse till historieböckernas fotnötter. Jag vet inte vad ni tycker men jag har åtminstone alltid tyckt att det är där de hör hemma. Joss Stone är för präktig och Amy är för släpig, för tillgjord, för mycket. På det hela taget anser jag inte, varken Joss eller Amy vara viktigare än Jessica Simpson.

Nu ska jag läsa ut boken sen lär jag väl bli så uttråkad att jag ser klart på filmen.

Öde

Det är ju inte så att det händer en massa i mitt liv.

Hade en vit helg i helgen, den första på länge. Funderar på att ta ett par vita månader. Vill spara lite pengar. Problemet är bara att jag köper en massa godis istället och får hela ansiktet fullt av acne.

Min syster fick en liten igår. Jag har blivit morbror till en tjej som ska heta Tilde, Tilda eller något annat.

Hittade en larv inuti i en paprika när jag lagade mat igår.
Jag köpte en kebabtallrik istället.

Senare på kvällen så hittade jag resterna av ett cigarettpaket i torktumlaren. Kan ha varit mitt.

Dagens låttips: Beyonce - Irreplaceble


Mitt 90-tal.

När jag gick hem ifrån jobbet idag så började jag tänka på vilken som egentligen var 90-talets bästa skiva. Det är inte första gången. Problemet är att jag inte kan bestämma mig.
Jag lämnar jobbet övertygad om att det måste vara PJ Harveys "To bring you my love", väl hemma så har The Breeders "Last spash" tagit över initiativet.

"Canonball" dödade mitt hårdrocks jag.

En dag i slutet av nian hemma hos G. Thobias är redan där när jag kommer. - jag tror han sitter på golvet nedanför G:s stereo (kommer ni ihåg sådana?) och spelar hans senaste skivköp. Jag tycker nog det låter segt och ointressant, eller ärligt talat så vet inte ens om jag hörde vad de lyssnade på innan jag vräkte ur mig:
- Ähh, sätt på Metallica istället.

En sak kom jag fram till under vandringen hem. Den bästa triphopskivan under 90-talet var "Dummy" av Portishead.
Bästa triphoplåten? Everything but the girl - "Missing"

På mitt databord så ligger en använd prilla och jag snusar inte.

Vad G och Thobias lyssnade på?
De lyssnade på Led Zeppelin.

Släpptes det bra svensk musik under 90-talet?

PS 2

Om ni någon gång vill vara snäll och ge er eller någon annans hund grisöron, passa då på att köpa en gasmask till er själv samtidigt.


PS

Dagens låt är  Nick Lowes "Cruel to be kind".

Gått nytt år

Titta vad jag har hittat.
image11

Fast bara över helgen.
Min kamera är inte den bästa.

Man får ont i huvudet av champagne.

Hämtade hunden i söndags förmiddag. Ska lämna honom ikväll.
Syrran övertalade mig att köpa en flaska "Möet & Chandon" för tre hundra, och sen dricker vi inte ens upp skiten. Smakar avslagen champagne bra?

Är lite orolig över hur hunden klarade av alla smällarna själv i natt. Husse sa att det skulle bli bra och ville jag vara helt säker så skulle jag köpa ett stort ben till hunden, och det gjorde jag. Men när jag kom hem i natt så var benet knappt rört. Hunden satt med benet i munnen innanför dörren när jag kom men han hade inte gnagit/ätit nå på det. Det började han med efter att jag kommit hem så att jag blev tvungen att ta det ifrån honom för att kunna sova.

Nu ska jag upp till fadren för nyårslunch.

RSS 2.0