16 år senare

Hör inte exakt vad han sjunger.
Men jag förstår
Gråtfördig och handligsförlamad
Vill ta någon i handen i språnget
Men det finns inte ens något språng att ta
Bara längtan

Cherry Bomb

Första halvtimmen är suverän tidsskildring. Det är undergroundklubbar och bowiesminkningar, det är skinjackor och rock'n'revolution. Det är Cherrie Curry som får sin första mens och Joan Jett som tar gitarrlektioner. Filmen om The Runaways gör mig sannerligen inte besviken. Dakota Fanning funkar som Cherrie Curry och Kristen Stewart som Joan Jett. Vore det inte för några onödiga konstnärliga sektioner i mitten av filmen hade det här varit en perfekt filmupplevelse. Nu blev det inte så.

My indiependent movie day

Jag tjuvstartade redan igår med att se "Arlen Faber", med alltid sevärde Jeff Daniels i huvudrollen. Men "My indiependent movie day" började i morse med att se "The Wackness" med den alldeles underbara Olivia Thirlby i den viktigaste kvinnliga rollen. Olivia är min favorit bland de nya unga skådesspelerskorna som kommer, och jag hoppas hon snart får chansen snart att bära en film. Efter "The Wackness" såg jag Thora Birch och Scarlett Johansson i "Ghost World" och utifrån den kan man slå fast två saker. Den ena är att Thora Birch förtjänar att vara en lika stor filmstjärna som Scarlett är idag. Det ändra man kan slå fast rör Scarlett. Nämligen att det är drama hon ska göra, inte romantiska filmer. Allt annat hon gör är briljant men romantik verkar hon inte kunna. Fast jag antar att romantik är det som ger stålar till unga snygga tjejer i Hollywood. I varje fall så fortsatte jag med "Half Nelson" sen. Ryan Gosling i all ära, han var suverän, men den som ägde var den då 17 åriga Shareeka Epps. Shareeka borde bli stjärna även hon, men hon är svart så det lär hon inte bli. Faktum är att vi nog redan kan slå fast att hon inte blev en stjärna.
***
Jag har två filmer till att se, eller tre, men jag orkade inga fler idag. Filmerna jag har kvar är "Breaking Upward" med bl a Olivia Thirlby i en liten biroll (sa ju att hon var min favorit), och "Youth in Revolt" med Michael Cera. Funderade även på att ta en resa runt USA med Maya Rudoph i "Away We Go".
***
Jag älskar namedropping.

Saker som sker

Muren föll. Sovjet i upplösning. Kalla kriget slut. Kuwait och första gulfkriget. Ständigt Israel och Palestina. Apartheid går i graven. Tjetjenien. Twintowers och Iraq two. Det är ju inte så att tidevarvet vi lever i är händelselöst.
***
När tror du vi kan andas ut?

RSS 2.0